Behandlingar

Behandlingen inleds med ett uppmjukande fotbad. Naglar undersöks, slipas, rensas och klipps efter behov. Vid nageltrångsbesvär så åtgärdas det under behandlingen. Huden på belastade punkter som byggt på förhårdnader, liktornar, hudsprickor och valkar avlägsnas med skalpell och diamant fräs. Vårtor, svamp, psoriasis och andra hudåkommor behandlas också. Behandlingen avslutas med en cirkulationsökande fotmassage.

Boka här

Nageltrång kan variera, det finns nageltrång utav enklare sort och svårare. Vi tar hand om de flesta sorters nageltrång då vi gör ett ingrepp efter behov. Huvudsaken är att hjälpa nageln att växa fram utan hinder.

Boka här

Vi väljer behandlingsmetod beroende på ålder, storlek och lokalisation på vårtorna. Frysning, uttorkning och uppluckring är några av metoderna vi använder inför den valda behandlingen. Vårtor försvinner inte med en behandling utan kräver ett antal sådana. Väntar man för länge med att börja en behandling så tar det längre tid att få bort de.

Boka här

Nagelkorrigering innebär att man hjälper nageln att växa rakt. Vid upprepade nageltrång så behöver man räta till nageln och då finns det olika metoder till detta. Bygel, spange, podofix är några att nämna och detta görs så klart helt smärtfritt. Korrigeringen sitter kvar på nageln i ett par månader och plockas lätt av fotterapeuten.

Boka här

Delbehandling innebär att du får hjälp med antingen bara hudbesvären eller naglarna. Är det återkommande besvär som du behöver hjälp och inte en hel behandling så väljer du denna.

Boka här

Hallux Valgus, hammartår, ryttartår eller misslyckade operationer på tår som är några exempel där Siliconavlastningen kan hjälpa till. Tå spridaren är individuellt gjuten och anpassad efter din egen tå. Den ger en mera exakt avlastning som även kan bromsa en försämring på Hallux valgus eller hammartå deformitet. Det är inte ovanligt att efter en hammartå operation där en tå har blivit kortare efter operationen måste ha hjälpmedel för att ligga på rätt plats. Livslängden på en sådan tå spridare är mellan 1-2 år Dessa tå spridare är högt uppskattade. Vi provar ut och gjuter direkt under behandlingstiden. Avlastningen slipas in och du går med den hem.

Boka här

Tänk på att nästan alla företag har ett friskvårdsbidrag och med professionell behandling av dina fötter får du avkoppling och förebygger såväl fot- som övriga problem som kan leda till felaktiga arbetsställningar vilket i sin tur kan leda till ryggbesvär.

Fot friskvård innebär att du får tips och råd om vad just dina fötter behöver för att orka bära upp hela kroppen en hel dag.

Behandlingen inleds med fotbad, klippning och slipning av naglar. Eventuella förhårdnader avlägsnas. Behandlingen avslutas med fotmassage. Detta är främst i förebyggande syfte.
Behandlingen är momsbelagd.

Boka här

Permanent lackning. Vi börjar med fotbad och formning av naglarna. Du väljer den färg du vill lacka naglarna. Lacket härdas på naglarna med en speciell lampa för att stelna. Behandlingen avslutas med en skön massage. Skonsam behandling som ger extra styrka för naglarna där färgen också håller upp till 3-4 veckor. Kan lösas upp med gelremover eller slipas ner av fotterapeuten.

Boka här

En härlig och lyxig behandling för dina fötter och ben. Behandlingen inleds med fotbad, nagelvård, borttagning av förhårdnader, slipning och filning av fötter. Behandlingen fortsätter med peeling av fötter och ben som stramar upp och stärker huden, tar bort döda hudceller och öppnar upp porerna för en ökad cirkulation.

Fötter och ben bäddas in i en mineralrik lera med alger som är välgörande för stela leder och trötta muskler med en utrensande effekt ”detox”.

Behandlingen avslutas med en skön avstressande fot-och underbens massage med de finaste oljor.

Alla produkter som används under behandlingen är ekologiska av högsta kvalitet.

Boka här

Lackning av naglar med eget lack eller salongens 150:-

Boka här

Click edit button to change this code.